Pet stvari koje bi trebalo da znaju budući roditelji

Kada beba stigne u dom, svaki dan je uzbudljiv i vredan pamćenja. Međutim, uz svu radost roditeljstva dolazi i niz izazova. Od neprospavanih noći, grčeva, osipa do plača i nervoze… O svakom bi se detetu trebalo brinuti na drugačiji način i to nam je svima jasno. Međutim, ovog utorka, u okviru Petit Coco bloga, spremili smo pet najosnovnijih saveta koji će pomoći svakom roditelju, kada to tek postanu, pri snalaženju u divnoj avanturi zvanoj roditeljstvo.

  1. Nošenje i maženje

Mnogim roditeljima nošenje dece predstavlja izazov. Kada ljuškate i umirujte dete, slušajte pre svega svoje instinkte. Pazite da sve vreme detetu podupirete vrat. Odlična stvar, koja se događa dok se mazite sa detetom, je činjenica da tada vaša telo oslobađa oksitocin, poznat i kao hormon sreće, zbog kojeg se osećate manje nervozno, smirenije i povezanije sa bebom.

  1. Odeća

Bebe moraju da imaju odeću koja ih štiti od spoljašnjih faktora, a ne sputava njihovo kretanje i disanje kože. Odaberite odeću od prirodnih materijala koja dišu i mogu podneti mnogo pranja. Neka bude udobna i sa što manje grubih ukrasa i dodataka koji bi mogli da uzrokuju iritaciju.

Pogledajte ponudu najkvalitetnije dečije garderobe na našem sajtu: www.petitcoco.rs

  1. Spavanje 

Za dečji krevetić odaberite posteljinu od prirodnih materijala. Bebu stavljajte da spava na leđima, nagnuta na jednu stranu. To ćete postići tako što ćete ispod jedne strane vašeg deteta da stavite zamotanu pelenu. Menjajte strane.

  1. Kupanje

Previše kupanja može rezultirati suvom i iritiranom kožom, posebno u prvih nekoliko meseci života vaše bebe. Kupajte dete dva do tri puta nedeljno toplom vodom i blagom, neparfimisanom kupkom za bebe. Očistite sve nabore i manje dostupne delove tela kao što područja između prstića i oko glavne i vrata. Ako koristite losion ili ulje, pazite da je blago i od prirodnih sastojaka.

  1. Koža

Kao što smo već napomenuli, dečija koža je generalno vrlo osetljiva na okolinu pa i na proizvode koje joj nanosite. Kod beba sa osetljivom kožom to može predstavljati veliki problem jer sastojci koji se obično nalaze u takvim proizvodima mogu uzrokovati iritacije i osipe. Pažljivo proučite proizvode za negu bebine kože i uvek odaberite one bez mirisa i prejakih hemikalija.

U Petit Coco carstvu, mame i tate mogu pronaći sve što im je potrebno za njihove najmlađe i najdraže. Najpoznatiji svetski brendovi dostupni su vam na dve adrese u Beogradu – Krunska 83 i Nikole Spasića 4, ali i online, putem Facebook i Instagram  profila!

Još tekstova iz kategorije Petit Coco bloga možete pročitati OVDE!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.