Pet malih beauty trikova koji mnogo znače

Znamo da je sjajno kada imamo vremena i sredstva da uživamo u dugim tretmanima ulepšavanja, ali možda je još i slađe kada možemo da primenimo nekoliko trikova kada je nega kože i makeup rutina u pitanju – i pritom dobijemo sjajne rezultate! Trikovi koji slede zahtevaju minimalni trud i koriste proizvode koje sigurno već imate. Isprobajte ih već danas.

,,Natapkajte“ proizvode na kožu

tap

Blago natapkajte serume, losione ili tečne i kremaste makeup proizvode na kožu. Ne trljajte!

Zašto pomaže: Ova metoda stimuliše cirkulaciju (čitaj: podstiče prirodni sjaj). Ova mini masaža takođe pomaže da koža bolje upije proizvod. Uz to, tapkanje vam pruža mogućnost da izbegnete nepotrebno ,,maltretiranje“ kože.

Kako to uraditi: Koristite vrhove prstiju i njima natapkajte serum, losion ili podlogu. Domalim prstima nanesite korektor, kremu za ispod očiju i prajmer za kapke.

Sušite kosu suprotno od strane na koju želite da padne

Feniranje kose suprotno od prirodnog razdeljka daće kosi više volumena.

Zašto pomaže: Volumen = raskošna kosa koja oduzima dah!

Kako to uraditi: Ako vam je razdeljak na levoj strani, fenirajte koren kao da vam je razdeljak na desnoj i obrnuto. Kosa će svakako pasti duž željenog razdeljka, ali dobiće na teksturi i volumenu.

Našminkajte čitave usne olovkom

Olovka za usne nije samo za okvire usana. Našminkajte ih cele, kao bazu pred nanošenje karmina!

Zašto pomaže: Olovka za usta ponaša se kao prajmer, te pomaže da se boja na usnama zadrži duže i da se ne razmazuje. Uz to, kada našminkamo čitave usne, neće se videti jasna linija oko njih kada karmin izbledi.

Kako to uraditi: Odaberite olovku koja se slaže sa vašim karminom. Iscrtajte ivice usana kao i obično. Nanesite olovku i na uglove usana ili na čitave usne (kako više volite), a onda nanesite karmin.

Pomešajte podlogu sa hidratantnom kremom

puder

Pomešajte tečnu podlogu sa malo hidratantne kreme kako biste napravili prirodniji ,,finiš“.

Zašto pomaže: Ovo je idealno za one čija je koža suva, jer podloga izgleda prirodnije.

Kako to uraditi: Nanesite svoj tečni puder i malu količinu dnevne kreme na zadnju stranu dlana. Pomešajte ih i nanesite na način na koji to inače radite. Menjajte količinu pudera i kreme u skladu sa vašom kožom.

Nanesite višak anti-age kreme na zadnju stranu šaka

Ugodite svojim šakama tako što ćete na njih naneti višak bilo kog anti-age proizvoda (uključujući i kremu za sunčanje). Na ovaj način ćete sprečiti oštećenja od UV zraka.

Zašto pomaže: Zadnji deo šaka nam je često najviše izložen deo tela kada su UV zraci u pitanju. Malo dodatne zaštite može pomoći da ostanu mekane i manje podložne hiperpigmentaciji.

Kako to uraditi: Kada ste naneli serum, hidratantnu kremu ili kremu za sunčanje na lice, vrat i grudi, nanesite višak na šake. Savet: ukoliko ste nabavili proizvod koji vam se ne dopada za vaše lice (ali je i dalje pristojan), dodajte ga u opremu za manikir i nanesite ga na šake svaki put kada sređujete nokte.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.