Oslobodite se straha – napravite taj korak!

Većina nas u nekom trenutku živi u strahu.

Zašto? Zašto radimo to? Zaista je dosadno, kad malo bolje razmislite… Čak i kada ne razmislite, naprosto je dosadno živeti u strahu. Ipak, gore je živeti iz straha.

Ne želim da živim u strahu od bilo čega. Znam da smo zbrinuti u ovom životu, ZNAM zasigurno da će sve biti dobro. Sve je u redu.

Nekada jednostavno ne možemo da vidimo istinu. Nekada vidimo samo tugu, probleme, prepreke i neprijatnosti. Za mene je negativno samo ispisivanje ovih reči! Nekada nas strah kompletno obuzme, pa smo u strahu da živimo svoje živote.

Strah koji je bio ništa kada smo ga stvorili, odjednom nam kontroliše živote! Mi smo tvorci tih strahova. Mi smo ti koji im dopuštamo da nam prevladaju razumom i mi ih pretvaramo u čudovišta. Mi to radimo sami sebi. Niko nema moć nad nama ukoliko mu je mi ne damo. Ništa nema moć nad nama ukolko mi ne damo tu moć. Ne postoji ništa na ovome svetu što je vredno života u strahu.

Strah ponekad može biti dobra stvar. Služi nam da nas zaštiti kada treba da budemo oprezni – zaista nam nekada može spasiti život. Strah ima svoju svrhu, ali kada mu mi damo onu koja nije njegovo prirodno stanje, onda taj isti strah postaje iskrivljen, nije u svom prirodnom obliku i troši svaki naš momenat (kada smo budni i dok spavamo)!

Ne dajte moć svom strahu i ne dopuštajte mu da ovlada vama – napravite taj korak!

Dana Karić

921158_10151525219153337_1857645181_o

Još mnoštvo inspirativnih tekstova, a i recepata, možete pronaći u Daninoj knjizi Srećna planeta – recepti za život, koju možete kupiti u prodavnici Srećna planeta! Saznajte više na Instagram profilu @srecnaplanetashop.

instagram: @srecnaplaneta, @danakaric, @srecnaplanetashop
facebook: Srećna Planeta
foto: Nevena Milovanovic (@nensigrejs)

 

Komentari 1

  1. Izabela
    Reply

    Strahovi utiču na razne segmente života i fantastično je kada im “oduzmemo” moć!
    Draga Dano hvala na korisnim savetima i lepom tekstu…

    19 Januar, 2017

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.