Osam filmova koje morate pogledati u 2016.

Ljubitelji filmova u ovom trenutku rade jednu od ove dve stvari: ili gledaju Ratove zvezda: Buđenje sile po peti put, ili gledaju znamenita ostvarenja iz godine za nama. Međutim, postoje i sveži filmovi koji će sigurno biti vredni pažnje i kokanja kokica!

 Ako ste i vi jedan od onih koji ne mogu da dočekaju dodelu Oskara, da saznaju da li će Leonardo Dikaprio konačno dobiti tu prestižnu nagradu, onda će vam neki od ovih filmova sigurno pomoći da skratite vreme do početka ceremonije. Povratnik je, svakako, na listi, ali ne, kao što ste se možda nadali, na prvom mestu. Predstavljamo vam filmove koje jednostavno morate pogledati:

 Podlih osam

Uzbudljivi, krvavi, trosatni vestern Kventina Tarantina priča priču o prljavom poslu koji obavlja grupa stranaca (uključujući Semjuela L. Džeksona, Kurta Rasela, Tima Rota) slučajno okupljena za vreme oluje u zabačenoj kolibi.

Povratnik

Možda vizuelno najfascinantniji film, zasnovan na istinitim događajima. Od reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua, Povratnik prikazuje seriju doživljaja trgovca krznom (Leonardo Dikaprio) koji traži osvetu.

Šuma

U ovom horor filmu sile zla ujedinjuju se protiv mlade žene (Natali Dormer iz serije Igra prestola) nakon što kreće u potragu za nestalom sestrom. Radnja se odvija u japanskoj šumi Aokigahara.

Anestezija

Tim Blejk Nelson sklapa odličnu postavu – između ostalih Kristen Stjuart, Glen Klous i Grečen Mol – za ovu dramu koja opisuje posledice nasilne pljačke profesora na Univerzitetu Kolumbija.

Dobročinitelj (The Benefactor)

Misteriozni filantrop (Ričard Gir) ulazi u život mladog bračnog para (Dakota Fening i Teo Džejms) u ovom trileru Endrua Renzija.

13 sati: tajni vojnici Bengazija

Akcioni film Majkla Beja, koji će zasigurno prouzrokovati mnoge debate, prati šest američkih bezbednosnih specijalaca koji pokušavaju da odbiju terorističke okupatore Stejt Departmenta u Libiji.

Mohave

Umetnik (Geret Hedlund) doživljava opasan susret sa skitnicom u pustinji. Skitnica prati svoju žrtvu i dolazi do ozbiljnih posledica.

 Ip Men 3

Treći nastavak popularne sage o borilačkim veštinama gde glavnu ulogu tumači Doni Jen će verovatno biti još više žestok s obzirom na to da se Majk Tajson pojavljuje u ulozi Jenovog protivnika.

P.S. Priznaćete da je lista prilično opaka, zato vam savetujemo nekoliko romantičnih filmova, makar i starih, da vas vrate malo u romantične vode, kako bi i vaš partner bio zadovoljan.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.