Oktobar je mesec borbe, žena i roze boje!

Iza imenice žena stoji mnogo jakih značenja, kao što su ljubav, majčinstvo, snaga, hrabrost, žrtva. Žena je univerzalni simbol za život, ona koja rađa i tako obezbeđuje opstanak čovečanstvu. Svaka žena je lepa, samostalna, hrabra, odvažna, spremna na borbu za bolje sutra…Ali.

Kao u mnogim pričama u čijem su središtu heroine, ali stoji na putu sreći. Ovoga puta to ali je podmuklo oboljenje – rak dojke. U Srbiji godišnje oboli 4600 žena, a statistika na žalost ne pokazuje pad obolelih. Međutim, ono što je najvažnije jeste, da ukoliko ovu bolest otkrijete na vreme, možete se uspešno izlečiti. Stoga mi apelujemo na sve žene da jednom godišnje prekontrolišu svoje grudi, kako bi se uverile da je sve uredu, i reagovale na vreme ukoliko postoji neka promena. Preventiva je vaša obaveza, prema sebi, ali i prema vašim najbližima, koji će vam biti podrška ali kojima ste prekopotrebni!

Ova bolest je pogubna po psihu jedne žene, jer joj na veoma surov način oduzima neke od najvažnijih ženskih atributa, i na taj način direktno utiče na smanjenje samopouzdanja, a to se kasnije odražava i na njihovu veru i snagu koju ulažu u borbu za svoj život.

Zato su one današnja tema MCT-a, koji na ovaj način želi da proslavi oktobar kao mesec borbe protiv raka dojke, ženu kao simbol snage i života, a pre svega da podrži žene zbog kojih je ovaj mesec roze.

Drage dame, život je pred vama, i borite se za njega. Neke od vas imaju decu, a neke će ih tek imati. Neke su pronašle ljubav svog života, neke su dragocene sestre ili ćerke, a mnoge su prijatelji, kakvi se retko nalaze. Svaki od vaših života predstavlja po jedan jak smisao! Ne dozvolite smislu da se gasi! 

Vaš pogled na svet utiče na vaše zdravlje

Vi ste lepe, samopouzdane, snažne i hrabre žene, koje će poraziti bolest i uzeti svoj život u svoje ruke! Recite sebi ‘Mogu ja to!’ i moći ćete! Budite hrabre. Mi smo uz vas.

Neka svako podrži žene u svojoj okolini.

Kontrolišite svoje zdravlje i brinite o sebi!

Oktobar je roze!

My cup of tea je roze!

Teodora Vuković

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.