Oblikujte ruke – Diana Morić

Pozdav dragi moji! Nadam se da ste u prethodnom periodu prikupili dovoljno elana, motivacije i energije da bismo sada prešli na konkretnije vežbe koje će pomoći vašem telu da poprimi oblik koji želite, a vama uliti samopouzdanje. Morate biti zadovoljni sobom da bi vas drugi doživeli na pravi način.

Ruke – odraz snage i senzualnosti. Da biste do leta postigli željenu formu, potrebno je da već danas zajedno odradimo vežbe. Pa, da krenemo… 🙂12596244_1544191669232622_2006023910_n

Sklekovi. Bili oni ženski ili muški, ne treba ih preskakati na treningu, a još manje stvarati predrasude da  su samo za muškarce. Ovom vežbom možete adekvatno da zagrejete svoj gornji deo tela. Samim tim, trening počinjemo sa ženskim sklekovima.

Sama vežba ima veliki uticaj na ceo rameni i grudni pojas i veoma lepo utiče na oblikovanje grudnih mišića. Sekundarna grupa mišića jesu ruke, tačnije triceps. Dišite pravilno, tako da u fazi spuštanja udišete a u fazi podizaja sledi izdah. Potrudite se da uradite što pravilnije i sto veći broj ponavljanja u par serija.

12606900_1544191679232621_1008278647_nTriceps ekstenzija iznad glave u ovom slučaju je sa ruskim zvonom, a svakako se može koristiti i mnogo drugih rekvizita, poput jednoručnog tega, ploče, lopte medicinke… Vežbu  radite u sedećem položaju sa ispravljenim leđima: sa obe ruke prihvatate zvono ili drugi rekvizit, podižete iznad glave sa opruženim rukama i spuštate iza glave
savijajući ruke u laktovima. Disanje je u fazi spuštanja udisaj a u fazi napora ili podizanja sledi izdah.12606933_1544191672565955_1212678988_n

Triceps propadanje na klupi ili zadnji sklekovi je još jedna veoma efikasna vežba za vaše nadlaktice, tačnije triceps. Izvodi se tako što ćete stati ispred klupe okrenuti leđima, nasloniti šake u širini ramena, opružiti noge i osloniti se na pete. Leđa su što bliže klupi, skoro da je dodiruju. Spustite se prema tlu savijajući ruke u zglobu lakta sve dok vaše podlaktice ne budu paralelne s tlom. U fazi spuštanja udišete a dok se podižete ili u fazi napora izdišete. Što pravilnije i što više ponavljanja u par serija. Vežba se može izvoditi i kod kuće na stolici, krevetu, stolu itd.

12576146_1544191682565954_184201607_nJoš jedna veoma funkcionalna vežba sa kojom ćemo uticati na veliki broj mišića a prvenstveno na mišiće nogu (kvadricepsa, zadnje lože, zadnjice) i mišića nadlaktice poznatiji kao biceps brachil. Iskorak u mestu sa pregibom podlaktice ćemo izvesti tako što ćemo iskoračiti jednom nogom, ostati u tom položaju, suprotnom nogom smo oslonjeni na prste, u tom statičnom položaju sa tegovima (bućicama) u rukama, spuštamo se sve dok nam koleno skoro ne dodirne tlo, pazimo na koleno prednje noge da ne prelazi vrhove prstiju. Podižemo se gore u sam početni položaj i vršimo pregib podlaktica u zglobu lakta i zatim vraćamo ruke tj. podlaktice u početni položaj. U fazi spuštanja uzimamo vazduh, udišemo a u fazi napora podizanja sledi izdah. Vežbu uradite u par serija, a u zavisnosti od vaše trenutne forme prilagodite broj ponavljanja. Nakon odrađenog treninga obavezno se istegnite.

Da bi se došlo do cilja, mora se najpre krenuti. Ukoliko vam se trening učinio previše napornim, ne odustajte! Svaki naredni će vam biti sve lakši, a vaše telo sve spremnije.

Do sledeće srede,

vaša Diana.

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.