NIFTY dodatno poboljšava već najbolji test na svetu

Razvojem napredne genetske tehnologije, unapređivanjem bioinformatičkih sistema i sve većim brojem uzoraka omogućeno je pružanje dodatnih analiza koje pokriva NIFTY Plus test.

Od 01.12.2017. godine NIFTY još jednom pomera granice na globalnom nivou neinvazivne prenatalne dijagnostike i brige o trudnoći. Buduće mame u Srbiji i Crnoj Gori, zahvaljujući posvećenosti i angažmanu lekara iz Twistmeda, u isto vreme kao i ceo svet imaće priliku da koriste sve prednosti unapređenog NIFTY testa.

NIFTY PLUS test će biti unapređen proširenim panelom detekcije dodatnih sindroma mikrodelecije, mikroduplikacije, kao i incidentalnim nalazima hromozomskih abnormalnosti na ostalim svim hromozomima.

Na rezultatu će umesto dosadašnjih 8 mikrodelecija, biti iskazana ukupno 63 sindroma mikrodelecija/ mikroduplikacija. Nijedan test na svetu trenutno nema ovoliki panel mikrodelecija!!!

Incidentalni nalazi

Veoma napredna tehnologija i veliki pomak u razvoju samog testiranja omogućavaju NIFTY testu da pruži podatke o nalazima koje ne sačinjavaju standardni deo panela, a ipak se nalaze u genetskom materijalu bebe.

 

Ovakva vrsta nalaza naziva se “incidentalni nalaz” – što znači da je NIFTY pronašao nešto što nije specifično traženo. Samo vrhunski kvalitet analitičke procedure i izuzetna stručnost genetičara koji obavljaju NIFTY test mogu omogućiti ovakvu vrstu napretka.

Abnormalnosti hromozoma, kao što je detekcija viška ili manjka hromozomskog materijala u odnosu na referentni nivo, biće navedene na samom rezultatu.

Bilo koja detektovana abnormalnost svih ostalih hromozoma biće naznačena i propraćena kratkom interpretacijom rezultata. Praktično ovo znači da sam rezultat neće pokazati isključivo nalaz, već i kratko stručno mišljenje kliničkog genetičara. Svi rezultati imaće vrlo jasno objašnjen klinički značaj genetske promene.

NIFTY je jedini test koji pruža ovako visok i kompletan nivo usluge!

Na ovaj način NIFTY test ne ostavlja nikakvu nedoumicu u pogledu značaja analiza koje se sprovode, niti njihove interpretacije. Ovo je od izuzetnog značaja uzimajući u obzir sve veću učestalost primene neinvazivne prenatalne dijagnostike sa nekompletnim panelima i rezultatima koji nemaju jasnu kliničku implikaciju.

Sve informacije o unapređivanju NIFTY testa dostupne su i na zvaničnom sajtu www.niftytest.rs, kao i na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Još tekstova o NIFTY testu možete pročitati i OVDE!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.