Nedeljni ručak bez mesa! Oduševiće vas ova ukusna vegeterijanska krem čorba!

Ove nedelje odlučili smo se za nešto laganiji obrok bez mesa. Recept za kremastu brokoli čorbu ostavio nas je bez daha, pa vam donosimo recept, kako biste i vi nedelju završili novim, laganim i ukusnim receptom.

Sastojci:

  • Puter
  • Glavica crnog luka
  • Dva čena belog luka
  • Šargarepa
  • 115g krem sira
  • Brašno
  • 700ml pilećeg bujona
  • 120g milerama
  • 450ml mleka
  • Kašika dijon senfa
  • Začini po želji
  • 250g čedar sira
  • 50g parmezana

Priprema:

U zagrejanoj šerpi otopite kašiku putera, zatim propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka, dva čena belog luka i izrendanu šargarepu. Kada sastojci omekšaju dodajte kašiku raša i 115g krem sira. Dodajte 700ml prethodo skuvanog pilećeg bujona. Dodajte 120g milerama, 450ml mleka, kašiku dijo sefa, so i biber po želji i malo muskatnog oraščića. Dodajte i pola kilograma opraog brokolija.

Kuvajte na tihoj vatri 4 sata, a kada se čora skuva dodajte 250g čedar sira i 50g parmezana, mešajte da čora doibje kremastu strukturu i toplo poslužite.

Ovaj populari američki specijalitet možete poslužiti uz prepečene krutone ili hrskavi baget.

Autor: T. P.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.