Donosimo 2 recepta uz koje će smanjen unos tečnosti postati prošlost!

Unos vode je izuzetno važan, kako bi naš organizam bio hidriran, a koža zdrava i sjajna. Ipak, znamo da mnogi nemaju naviku da je redovno piju. Što zbog nedostatka ukusa, ili navike, često nismo ni blizu da zadovoljimo potreban dnevni usno od 2 litra vode. Ipak, postoji par efikasnih načina koji će nam pomoći da povećamo unos tečnosti i osvežimo svoj organizam

Napravite:

Aromatizovana voda

Ako vodu ne pijete samo zato što nema ukus, to je najmanji problem, jer joj ga jednostavno možete dodati. Po izboru iseckajte voće, breskve, jagode, borovnice, kolutiće krastavca i limuna i sipajte u staklenu flašu sa vodom. Vodu odložite u frižider da odstoji, kako bi voće pustilo svoju aromu. A kada je posle nekoliko stai ulijete u čašu, nećete imati utisak da pijete običnu vodu, već ćete uživati u njoj.

Ledeni čaj

Čaj je zapravo još jedna vrsta vode sa ukusom, zato odaberite svoj omiljeni ukus i skuvajte ga. Potom u vodu dodajte malo meda, limuna, pomorandže i svega drugog što prija. Čaj prelijte u flašu i dobro ohladite. Na ovaj način imate zdrav i ukusan napitak, koji možete nositi sa sobom gde god da krenete.

@foodnessgracious

Ukoliko nemate naviku da se hidrirate, ovi jednostavni recepti predstavljaju svojevrsnu motivaciju za to. Za samo 15 minuta provedenih u kuhinji, pronašli ste način da vodu unosite u neophodnoj količini, a tako činite uslugu svom metabolizmu, koži i stanju celog organizma.

Još zanimljivih recepata pročitajte OVDE!

Foto: @forkknifeswoon

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.