Najatraktivnije destinacije za solo putovanja!

Napolju je sumoran i kišovit februarski dan, uz to je utorak i verovatno ste zaglavljeni među gomilom obaveza na radnom mestu,a u trenucima kada vam misli pobegnu, vi se nalazite negde daleko odatle, u sasvim nepoznatoj zemlji i u potrazi za novom avanturom.

Najpoznatiji svetski travel magazine potvrdili su da je statistika drastično porasla kada su samostalna ženska putovanja u pitanju, pa smo danas odlučili da vam damo zeleno svetlo za beg od realnosti i za vas izdvojili najatraktivnije svetske destinacije za solo putovanja!

Island

Island važi za najsigurniju zemlju, pa je prvi na našoj listi za solo putovanja, a njegovi neverovatni pejzaži i geografska čudesa mame na svakodnevno istraživanje. S obzirom na lepote koje nudi, ni jednog trenutka nećete imati vremena da se osetite usamljeno. Ako ste ljubitelji adrenalina, oprobajte se u ronjenju između dve tektonske ploče ili planinskom jahanju konja.

Novi Zeland

Divljina i netaknuta priroda su nešto što vas jednostavno mami da je posetite. Turistički autobusi namenjeni za obilazak ostrva navešće vas da upoznate nove ljude, razmenite iskustva i shvatite kulture koje su drugačije od vaše. Kada je njihova kultura u pitanju, veoma poštuju žene, što će vaše solo putovanje učiniti dosta sigurnijim.

Irska

Poznate po ljubaznim meštanima i živoj pub kulturi, idealan je izbor ako želite da istražite staru kulturu, istoriju, neverovatnu prirodu, ali i da se malo zabavite. Još jedna prednost je neverovatno pristupačni smeštaj u hostelima.

Portugal

Neverovatno atraktivna arhitektura i plaže sa belim peskom učinile su portugal omiljenim mestom Instagrama. Portugal ima mnogo toga da vam ponudi, obilje kulture, ukusnu hranu i izvrsno vino.

Finska

Iako je na skupljoj strani putovanja, Finska vam nudi lepotu mnogih nacionalnih parkova i uzbudljivo skijanje u Laponiji. Finci su veoma gostoljubivi, a Finska trenutno važi za najsrećniju zemlju na svetu, pa je idealno mesto, ako želite da se oslobodite od stresa.

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.