Kristina Bekvalac – trudnoća je blagoslov

Stilistkinja i vlasnica modnog Brenda Hide & Seek, Kristina Bekvalac za našu rubriku Petit Coco Blog govorila je o svojim trudnoćama i majčinstvu. Trudnoća sa sinom Noom prošla je brzo, bez teškoća, pa je na svet, 24. aprila, donela zdravog dečaka.

”Drugu trudnoću ću pamtiti po tome što nikada u životu nisam imala više energije, snage i volje. Bila sam veoma raspoložena i vedra i samo nekoliko dana pred kraj mi je bilo malo napornije, ali sam se trudila da to zaboravim i tako je i bilo.”

Razlika između ćerkice Petre i sina Noe je nešto malo više od osam godina, a prelepa mama kaže da su se trudnoće, po mnogo čemu, razlikovale.

”Obe sam podnela lako – baš kao i porođaje, ali sam definitivno, tek sada, sigurna da su drugačije trudnoće ukoliko nosiš muško ili žensko dete. Sa Petrom sam se dosta promenila fizički, dok u ovoj trudnoći, sa Noom, to nije bio slučaj. Štavise, dobijala sam pohvale da izgledam još lepše nego inače.”

Kristina ističe da nije uvek lako, ali da ne postoji ništa na svetu što bi moglo da zameni majčinstvo i ljubav koju ono donosi.

”Trudnoća je, zaista, dar i blagoslov za svaku ženu. Koliko god da je nekad naporno, to se sve zaboravi kada u rukama držiš svrhu svog postojanja, a to su za mene moja deca. Trebalo mi je vremena da se naviknem na činjenicu da ću roditi sina jer su u našoj užoj familiji sve žene.”

Mnoge mame kažu da su osećale kojeg je pola njihova beba I pre nego što je doctor to potvrdio na ultrazvuku.

”To je istina u mom slučaju. To je osećala i moja okolina. Doduše, svi smo zeleli da bude dečak, a pogotovo moj suprug i otac. Noa je, definitivno, u našu familiju uneo drugu energiju i svi smo presrećni zbog toga.”

Prvi put je bila trudna u dvadesetim, a drugi put u tridesetim godinama. Kaže da godine nisu uticale na njeno drugo stanje.

”Smatram da bi u trudnoći trebalo da se ponasamo onako kako se stvarno osećamo, naravno ukoliko ginekolog da procenu da je trudnoća bez rizika. Imala sam sreću da su moje obe trudnoćee bile takve i da sam imala tu privilegiju da živim potpuno normalan i aktivan život.”

Tokom trudnoće je imala devojačku liniju, pa su najčešći komentari bili da izgleda kao da je samo ”progutala loptu”.

”Nije sve baš kao što izgleda. Nisam vodila računa o ishrani u smislu da sam se lišavala bilo koje vrste hrane. Trudila sam se da se hranim zdravo da vežbam, ali i da udovoljavam sebi i častim se određenom vrstom ”nedozvoljene” hrane. Ugojila sam se nekoliko kilograma više od onoga što smstraju da je “školski”, ali evo, već se polako vraćam u svoju staru formu.”

U Petit Coco carstvu, mame i tate mogu pronaći sve što im je potrebno za njihove najmlađe i najdraže. Najpoznatiji svetski brendovi dostupni su vam na dve adrese u Beogradu – Krunska 83 i Nikole Spasića 4!

Pročitajte još tekstova iz kategorije Petit Coco blog!

Pročitajte još i blog na koji nas je inspirisala Kristinina sestra, pevačica Nataša Bekvalac.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.