Ko je rekao da promena neće doći?

Osećam potrebu da kažem veoma glasno i puna radosti: HVALA!

Promene su dobra stvar. Volim tako da mislim.

Ljudi se često uplaše kada promena pokuca na vrata. Ona je kao prijatelj koji dođe nenajavljen i kaže: ,,Promenite ceo život, učinite da se osećate kao da ste potpuno izgubljeni, a onda bih možda i mogla da vam pomognem da se ponovo reorganizujete. Videću, zavisi od toga kako se budem osećala tog dana.“

15357035_10154782724519419_396576814_n

Ponekad promena dolazi kao prijatelj, a ponekad kao smrtni neprijatelj. Kada nastupi, poslednja stvar na koju mislite je ta da budete pozitivni. A šta mislite o tome da za promenu verujete kako će sve ispasti dobro? Vaš instinktivan odgovor je verovatno: ,,Nema šanse, zar ne znaš da promena dođe i sve okrene naglavačke?“ Istina, ona stvarno jeste mala bitanga. 🙂

Kada promena dođe mislim da je jedino što možemo da uradimo to da je pustimo unutra. Pustite je da uđe, neka premesti nameštaj, preuredi vaš orman, skrati vam kosu, promeni režim, iznervira vas ili vam pomogne. Stvar je u tome da je ona tu – svidelo se to vama ili ne. Mislim da je manje destruktivni put taj da idete sa njom, pozovete je u svoj život, zagrlite je, slušate je, verujte joj. Ona dolazi i donosi poklone. Možda ih nećete odmah videti, ali ona ih definitivno ima i drži ih negde… Uručiće vam ih kada se smirite.

Vozite se na talasima. Neka vas odvedu gde god žele. Trava je uvek zelenija na drugoj strani, je l’? Verujte joj. Verujte da promene donose nešto bolje. Jasnoću, fokus, nešto potrebno.

U magli oluje ne možemo videti mnogo… ali kada se oluja smiri… da li ste primetili koliko je sve iznenada lepo i jasno, kako je voda bistra, kako je trava sveža? Pustite je da dođe. Neka dođe i počisti svu prljavštinu i pojasni vaš svet.

Možda nekad može biti k***a, ali ona sigurno zna šta valja, a šta ne!

Dana Karić

921158_10151525219153337_1857645181_o

Još mnoštvo inspirativnih tekstova, a i recepata, možete pronaći u Daninoj knjizi Srećna planeta – recepti za život, koju možete kupiti u prodavnici Srećna planeta! Saznajte više na Instagram profilu @srecnaplanetashop.

instagram: @srecnaplaneta, @danakaric, @srecnaplanetashop
facebook: Srećna Planeta
glavna slika: Nevena Milovanovic (@nensigrejs)

Komentari 1

  1. Izabela
    Reply

    Optimizam kao uverenje i stav da nas sve nečemu nauči, bez obzira na veličinu izazova (promene), donosi dugu na kraju kiše! UVEK!!!

    19 Januar, 2017

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.