Ako volite da eksperimentišete sa hranom predlažemo vam da probate kesadilju sa spanaćem! Meksička i grčka kuhinja u kombinaciji? Zašto da ne! I dok meksikanci insistiraju na začinima i testu, Grci su više ljubitelji lagane hrane i dobrih umaka, te je zato spoj meksičke tortilje i spanaća sa umakom od tzatzikija veoma interesantan. Sezona spanaća je u jeku, te iskoristite priliku da pripremite nešto drugačije, a veoma ukusno i zdravo.
Potrebno je:
5 tortilja
1 čen belog luka
1 kašika istopljenog putera
1 kašika maslinovog ulja
¼ crnog luka
sitno iseckan spanać (400g)
so i biber
100g feta sira
1 jaje
malo mirođije
Propržiti sitno iseckan crni luk na maslinovom ulju i puteru (oko 3 minuta na srednjoj temperaturi). Dodati sitno iseckan spanać i iseckan čen belog luka. Posoliti i pobiberiti. Dinstati još 3 minuta. Zatim prebaciti prodinstan spanać i luk na poseban tanjir dok se ohladi. U međuvremenu sve ostale sastojke pomešati da se dobije nadev spreman za prženje. Spanać rukama iscediti od viška vode pa prebaciti u smesu za nadev. Puniti tortilje (na jednu polovinu staviti nadev, drugom polovinom preklopiti) pa ih stavljati na nepodmazan tiganj i tako ih grilovati sa svake strane po 4 minuta. Služiti uz umak od tzatzikija.