Kako uspešne žene provode pauzu na poslu

Današnja ,,uvek uključena“ kultura radnog mesta  gleda na nemogućnost pravljenja pauze kao na odraz posvećenog radnika.

Nasuprot onome u šta vas ova sadistička kultura tera da poverujete, jedenje salate dok istovremeno odgovarate na mejlove nije put do uspeha.

Zapravo, korišćenje pauze za mentalni oporavak i konzumiranje zdravog ručka će vas osposobiti za bolji učinak nadalje.

biznis

Pauza za ručak je vreme kada ponovo možete povratiti fokus i energiju za ostatak dana. Uspešni ljudi gledaju na ovu pauzu kao na poluvreme utakmice – a to je prilika da se ,,saberemo“ i razmislimo kako ćemo ,,odigrati“ ostatak radnog dana.

Većina predlaže da svoju pauzu provedemo tako što ćemo ćaskati sa kolegama, praviti planove za dalje, razmišljati o tome kako je proteklo jutro, uz obavezno konzumiranje zdravog obroka. Ukoliko nemate vremena da izađete sa radnog mesta, bar se na kratko udaljite od svog stola. U najgorem slučaju, ako morate da radite i za vreme pauze, raditi na drugoj lokaciji može ponuditi preko potrebnu promenu okruženja i perspektive.

Sada kada znate kako bi trebalo da provedete pauzu na poslu, vreme je i da razvijete sopstvenu mantru koja će biti vaša vodilja za uspeh. Pročitajte po kom motou žive neke od najuspešnijih žena sveta!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.