Kako da steknete nove prijatelje u 20-im i 30-im godinama?

Većinu naših prijatelja stekli smo u periodu osnovne i srednje škole, zabavljali smo se, smejali, odrastali i konačno došli u 20-te i 30-te, poslovi, obaveze, emotivni partneri, sve to našlo se kao određena prepreka za naša prijateljstva i sa nekima od starih prijatelja smo se razišli, dok su ostali samo oni pravi, koje ne moramo viđati svaki dan da bismo znali da su uvek tu za nas.

Sa druge strane, kada smo se u svojim 20-im i 30-im našli u novoj sredini i novom okruženju, bilo je zaista teško otvoriti se pred ljudima, što je naravno preduslov za sticanje prijatelja.

Ako zaista želite da osvežite svoj društveni život, da upoznate nove ljude i nove energije i da na faksu, ili poslu imate koleginicu sa kojom pijete kafu na pauzi, onda treba da se opustite i poslušate naše sledeće savete.

Uživajte u sebi

Znamo, postalo je kliše, ali nema veće istine od toga. Dajte sve od sebe da zavolite svaku svoju vrlinu i manu, da pokušate da otkrijete ko ste i da naučite da se nosite sa svim onim što vam život donosi. Tek kada u svakom svom danu budete ispunjeni čak i kada ste sami sa sobom, prijaće vam i tuđe društvo, a ljudi koji osete vašu energiju, poželeće da vam priđu i sprijatelje se sa vama.

Krećite se

Jedan od najčešće navedenih problema, kada je sticanje novih poznanstava u pitanju, upravo je nedovoljno kretanja, pa samim tim i nedostatak ljudi. Zaista je teško da ćete nove prijatelje steći u svom stanu, kada oni ne znaju vašu adresu. Zato upišite neki kurs, krenite na ples, ili časove jezika, ili jednostavno počnite češće da izlazite. Dajte ljudima priliku da vas zapaze i požele da vas upoznaju i naravno da vi upoznate njih.

Izađite iz svoje komfor zone

Razmislite o tome kako se osećate, da li ste usamljeni, ili vam jednostavno fali nova energija i malo zabave i ne čekajte da vam se čuda dogode. Izađite iz svoje komfor zone i krenite u potragu za novim iskustvima i novim ljudima. Imate dovoljno godina da se opustite i oprobate se u nečemu što potajno oduvek priželjkujete, ali za šta nemate hrabrosti. Otrgnite se od granica i uživajte u novim ljudima i iskustvima.

Život je uvek zabavan onoliko, koliko mi to učinimo da bude. Bitno je da to ne zaboravimo, Ako želimo da steknemo nove prijatelje, moramo se potruditi da se to i dogodi i zato budite samozadovoljni i hrabri i sve će krenuti na bolje.

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.