Kako da poboljšate svoj seksualni život u 2017.

Kada pomislite na ovo, verovatno vam na pamet padaju razne stvari koje ste videli u filmovima, serijama i generalno u medijima. Međutim, da bi vam seksualni život bio sjajan, ne morate da budete toliko skloni avanturama (mada od otvorenog uma glava ne boli!). Shodno tome, imamo nekolko naučno proverenih sugestija kako da promenite svoj stil života tako da to ima uticaja na sferu seksa.

Ovi saveti ne samo da će ,,zabiberiti“ odnos sa partnerom, nego će otvoriti nove dimenzije komunikacije i poboljšati vaše seksualno zdravlje. Evo na šta bi trebalo da se fokusirate:

Fokusirajte se na saosećajnost

Nikada ne potcenjujte efekat koji otvorena i iskrena komunikacija može da ima na uopšteno seksualno zadovoljstvo. Požuda vremenom gubi na intenzitetu, te mnogi parovi ne uspevaju da je održe. Međutim, jednostavnim odgovaranjem i uvažavanje potreba partnera, bilo seksualnih ili nekih drugih, strast se može ponovo rasplamsati.

Partner o kom mi govorimo ovde je onaj koji razume i ceni potrebe onog drugog i reaguje sa podrškom na njegove ciljeve. Ovo je važno jer time pokazujemo ne samo da nam je stalo do dobrobiti parnera, već i da razumemo njegove potrebe i želje. Jednostavno odvojte vreme da pričate i saslušate jedno drugo svakoga dana, bez osude i prekidanja. Ova intelektualna intima vodi ka boljoj povezanosti… iza zatvorenih vrata. 🙂

Ne preterujte

parr

Kako se ispostavilo, postoji magični broj kada se radi o učestalosti seksa i verovatno je niži nego što ste mislili. Prema jednoj studiji, parovi u dužim vezama koji imaju seks jednom nedeljno su zapravo najsrećniji. Kao zaključak možemo izvesti da jeste važno imati seksualnu povezanost, ali bitno je i da imamo realistična očekivanja kada je u pitanju nečiji seksualni život. Drugim rečima, nemojte osećati pritisak da menjate svoj seksualni život kako biste ispunili ,,očekivanja društva“.

Ne udarajte čežnju

Ova tehnika možda može privući pažnju udvaraču u stadijumu flertovanja, ali istraživanja pokazuju da ,,normalno“ ponašanje vodi ka većoj intimi u spavaćoj sobi. Pisale smo vam već o studiji koja je pokazala da su oni koji su ispoljili više čovekoljublja imali aktivniji seksualni život. Dakle, postoji povezanost između altruističnih postupaka, poput doniranja krvi ili novca unutar romantičnih veza.

Odvojite vreme za opuštanje

Nije tajna da stresne aktivnosti poput balansiranja posla i majčinstva ili planiranje prazničnih okupljanja mogu dovesti do povećanja nivoa hormona stresa, kortizola. Međutim, nažalost, studije su pokazale da kortizol takođe umanjuje osećaj seksualnog uzbuđenja, požude i zadovoljstva, naročito kod žena. Kako biste sprečili pad libida, preporučujemo vam da napravite pauzu  od svakodnevnih stresova i rezervišete zasluženi odmor sa partnerom. Ne mora to da bude daleka, egzotična destinacija. Izdvojte jedan dan vikenda da se posvetite sebi i svojim potrebama.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.