Kako da izbelite uskršnja jaja i ofarbate ih u pastelne boje?

Danas je Veliki petak, najtužniji, ali ujedno praznik sa najlepšom tradicijom farbanja uskršnjih jaja. Onaj praznik kada se svi članovi porodice okupljaju oko jedne aktivnosti, u kojoj uživaju tokom celog svog odrastanja. Neko farba jaja, neko ih polira, neko lepi sličice, ali najlepše od svega je što cela porodica učestvuje u pripremi jaja za najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.

@shugarandcharm

Ove godine i naša redakcija poželela je da svoje uskršnje trpeze ukrasi prelepim pastelnim jajima, pa smo se bacile u istraživanje i došle do zaključka da jedino izbeljena jaja mogu postati pastelno roze, plava i lila, u bojama i duhu proleća. Zato smo ovog puta odlučile da sa vama podelimo recept za izbeljivanje jaja, kako bi svaka od nas mogla da ima jaja kao na instagram fotkama.

Kako izbeleti jaja?

U dublju šerpu poređajte jaja, koja su stajala na sobnoj temperaturi, nalijte vode tako da prelije jaja i dodajte dve čaše alkoholnog sirćeta.

Jaja kuvajte oko 20 minuta, prvo na jakoj vatri dok voda ne provri, a zatim smanjite temperaturu.

@styledbyemilyhenderson

Boja će se lagano uklanjati i jaja će postajati bela, a tokom kuvanja stvaraće se mnogo pene, koju morate ukloniti kašikom.

Nakon kuvanja lrpu ukvasite hladnom vodom i prebrišite jaja, kako biste uklonili ostatke prirodne boje.

@designeimprovised

Sada su jaja spremna za farbanje, a nijanse koje ćete dobiti će biti nežne i pastelne boje, koje će učiniti da vaša korpa sa jajima izgleda savršeno, što će u skladu sa divnom uskršnjom dekoraciom trpeze izgledati božanstveno!

Foto: @kirkland’s

Autor: T. P.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.