Isprobajte jednostavan recept za poslasticu kojoj niko ne može da odoli!

Postoje trenuci u kojima je savršen slatkiš sve što vam treba, pa je pravo vreme da isprobate recept za ukusne američke krofne, koje će vam popraviti dan već na prvi zalogaj.

Ono što posebno volimo kod ove poslastice je što ih možete filovati bilo čim, pa možete imati najrazličitije krofne, od onih sa čokoladom, kremom, šećerom, pa sve do onih sa ukusnim voćnim prelivom, a sve zavisi samo od vaših afiniteta.

Sastojci za testo:

  • 1 jaje
  • 60g šećera
  • 45g glatkog brašna
  • 60g maslaca
  • Kašičica soli
  • 90ml vode
  • 150ml toplog mleka
  • 1 suvi kvasac
  • Ulje za prženje

Za fil:

  • 200g crne čokolade
  • 1,5dl slatke pavlake

Priprema:

Izmešajte jaje i šećer, a potom dodajte vodu, so i toplo mleko i maslac. Kada sve dobro promešate dodajte brašno umešano sa suvim kvascem i lagano izmešajte dok ne dobijete mekano testo. Ako vam se testo lepi za ruke, po potrebi dodajte još malo brašna.

Pomoću čaše, koja će poslužiti kao kalup, izrežite krofne iz testa i izdubite im sredinu. Dobijene krofne poređajte na pek papir, a zatim ih pokrijte krpom i ostavite oko pola sata, da testo naraste.

U dublju šerpu sipajte ulje za prženje i ostavite da se zagreje, a potom ubacite krofne. Svaku pecite po 30 sekundi sa obe strane, a zatim ih izvadite iz šerpe i stavite na papirni ubrus, kako bi se ocedio višak ulja.

Zagrejte pavlaku za kuvanje i prelijte je u posudu u kojoj je čokolada, a zatim mešajte sve dok se čokolada ne istopi i dobijete gladak čokoladni fil. Svaku krofnu premažite dobijenim čokoladnim filom i ukrasite je po želji, mrvicama keksa, bobičastim voćem, badem listićima, a potom ih ostavite da se ohlade kako bi se fil stegao.

Kada su krofne gotove, vreme je za uživanje, ali ne zaboravite da je mera ključ svega i s vremena na vreme se setite da želite da zadržite svoju vitku liniju!

Još zanimljivih recepata možete pročitati OVDE!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.