Startup ideja „Idvorsky Electric Tractor“ u polufinalu svetskog takmičenja

Srpski startup tim, koji posluje u sklopu beogrdskog BITF inkubatora, plasirao se sa svojom startup idejom „Idvorsky Electric Tractor“ u polufinale takmičenja GIST Tech-I gde će imati šansu da se putem globalnog online glasanja plasira u finale. Finalisti će biti u prilici da se uz mentorstvo i edukativne sadržaje bore za početni kapital na završnici takmičenja koje se održava u okviru globalnog samita preduzetnika 2016 GES (2016 Global Entrepreneurship Summit) a čiji će domaćini biti Univerzitet Stanford i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

IETlogo

GIST Tech-I je godišnje takmičenje preduzetnika sa projektima iz domena naučno-tehnoloških ideja koje pomaže inovatore u transformisanju njihovih lokalnih zajednica pružanjem podrške u poljima edukacije i mentorstva kao i kroz podizanje vidljivosti projekata i finansijskim podsticajima. Takmičenje je deo globalne inicijative američkog Stejt departmenta (The U.S. Department of State’s Global Innovation through Science and Technology, Initiative GIST) i implementirano od strane američkog udruženja za unapređenje nauke (The American Association for the Advancement of Science, AAAS).

Ove godine 1075 timova iz 104 zemlje sa ekonomijama u razvoju, prijavilo je svoje ideje i startup-e na GIST Tech-I. Nakon intenzivne evaluacije od strane ekspertskih panela, samo 102 prijave su se kvalifikovale za polufinalnu fazu on line globalnog glasanja.

Srpski tim elektroinženjera ,,Idvorsky Electric Tractor” kao jedini tim iz Srbije, uspeo je u kvalifikacijama da promoviše i učini ideju razvoja električnog pogona traktora vrednom odabira u polufinale takmičenja u jakoj međunarodnoj konkurenciji ideja i inovacija.

Semifinalist Cover Photo 1

U periodu od 1. aprila do 1. maja, svakog dana, svetska javnost je pozvana da oceni ideje polufinalista i glasa za njihove favorite na stranici  http://www.gistnetwork.org/tech-i/vote. Rezultati faze glasanja će utvrditi 30 timova finalista koji će izlagati svoje projekte na globalnom samitu preduzetnika GES2106 u Silicijumskoj dolini (Univerzitet Stanford)  23. i 24. juna.

Pozivamo sve kolege, vladine i nevladine institucije, startup zajednicu i celokupnu srpsku javnost, on line zajednicu i region da podrže tim ,,Idvorsky Electric Tractor” u nameri da svojim znanjem i radom dostojno predstave Srbiju i region na svetskoj sceni naučno-tehnoloških ideja, inovacija i preduzetnika!

Više o ideji možete pročitati na njihovom web sajtu ili fejsbuk stranici.

Komentari 1

  1. Ana
    Reply

    Svaka cast mladim inzenjerima!!! Citala sam o elektricnom traktoru juce i u novinama. Mislim da ce se tek pricati o njima…
    Momci, imate moje glasove do 1. maja! Srecno!!!

    9 April, 2016

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.