Idealna mesta za medeni mesec u 2016. godini

Nakon milion odluka: mesto, haljina, bidermajer, plan sedenja… poslednja stvar oko koje bi trebalo da razbijate glavu, kao mladenci, je destinacija za medeni mesec. Pritisak je veliki, ali tu smo da pomognemo! Znamo da je sa partnerom svaki dan medeni mesec, ali hajde da se manemo patetike i uživamo u čarima planete.

Evo ovogodišnjih idealnih destinacija za vaš romantični beg:

foto: Four Seasons
foto: Four Seasons
 1. Nacionalni park Serengeti, Tanzanija

Za one koji traže jedinstveno iskustvo, pre nego direktni let u all-inclusive aranžman, avanture i safarii u Seregentiju predstavljaju ultimativni medeni mesec o kome ćete pričati svima! Povrh svega, vaše putovanje će doprineti da region nastavi sa svojim uspešnim očuvanjem, s obzirom na to da je uglavnom finansiran od strane turizma.

Budite se ujutru sa pogledom na veličanstvenu prirodu, dišite punim plućima i osetite nešto što niste nikada pre!

Najbolje vreme za polazak: jun – oktobar; pre i posle toga bude kišna sezona

lagos

 1. Lagos, Portugal

Meka specijaliteta sa morskim plodovima. Ovaj nenametljiv grad je sa jedne strane uslužan prema posetiocima, a sa druge turizam ga nije promenio. Noćni život je vrlo zabavan, restorani odlični, kao i hoteli. Uz to, dosta ljudi govori engleski.

Preporučujemo mali hotel Casa Arte. Ima samo pet soba i odstupa od tipičnog odmarališta, tako da zaista vredi da budete malo udaljenjiji od plaže. Hrana u hotelu je izvrsna, a izlazak posle toga je pod moranje!

Najbolje vreme za polazak: Ovde možete doći bilo kad u godini. Proleće i leto privlače veće gužve, a zimski meseci podariće vam malo više mira.

rovinj_017

 1. Hrvatska

Bijonse i Džej-Zi dolazili su ovde pre nego što je bilo moderno, a znamo i zašto: ovo je jedna od najromantičnijih destinacija našeg regiona. Miris borova, plaže, kristalna voda i sunce – idealna kombinacija. Zamislite da ispijate šampanjac u Rovinju, dok sunce zalazi. Mi ne bismo imali ništa protiv!

Hrvatska je odlična za sva vaša čula, koji god primorski grad da odaberete, neće pogrešiti.

Najbolje vreme za polazak: Svi znamo da su jul i avgust vreme špica na jadranskoj obali. Ako želite da izbegnete gužvu i velike vrućine, preporučujemo jun ili septembar. Mada i Nova godina u Dubrovniku zvuči kao pun pogodak.

stock-photo-47832888

 1. Izrael

Započnite putovanje u divnom Tel Avivu, koji je savršena mešavina metropole i primorskog grada, ili obilaskom istorijskih mesta u Jerusalimu. Zatim, izaberite sami svoju avanturu: krenite na sever da iskusite vožnje džipom i pešačenje planinama Golan ili krenite na jug do renomiranih spa centara mrtvog mora i da upijete mir pustinje Negev.

Najbolje vreme za polazak: Proleće, naročito maj, je najbolje vreme za posetu Izraelu. Od aprila do polovine juna nije toliko vruće i nema mnogo kiše.

kas

 1. Kas, Turska

Grčka ostrva su predivna, ali već svi polako reagujemo na njih u ,,ma, već sam bila tamo” maniru. Uputite se ka ovom manje turističkom gradu na plaži koji pruža i luksuz i autentičnost. Ronjenje oko Tirkizne obale (samo ime govori o lepoti pogleda na pučinu) je nezaboravno iskustvo, ili sunčanje na plaži Patara – najdužoj plaži Mediterana. Vreme u Kasu biće ispunjeno opuštenim danima i pogledima koji oduzimaju dah.

Najbolje vreme za polazak: Leta mogu biti vlažna, a zime nisu baš za kupaći kostim. Maj, jun, septembar i oktobar su idealni!

terme-italy-instagram

 1. Terme San Pelegrino

U stalnoj smo potrazi za skrivenim blagom Italije, a ovaj dragulj se istakao kao idealan za par koji traži zasluženu pažnju. U podnožju Alpa, ovaj staromodni grad odlikuje se najboljom mineralnom vodom na tim prostorima. Bazeni, saune i tretmani ovom vodom su nesvakidašnji i zaboravićete da se nalazite na ovoj planeti.

Najbolje vreme za polazak: Proleće!

foto: getty images
foto: getty images
 1. Irska

Najpoznatija po kulturnim znamenitostima, muzičkoj sceni, pivu i koktelima, Dablin je idealan za početak medenog meseca, koji ćete obogatiti vožnjom kroz zelene seoske predele. Ako ste želeli da provedete noć ili dve u zamku, ovo je idealna prilika da se osetite kao kraljevski par, bar na kratko!

Najbolje vreme za polazak: Iako je tada vreme najlepše, na proleće i leto je velika gužva. Odlazak tamo u ranu jesen je idealan period da iskoristite ovo putovanje do maksimuma.

paris-france-gettyimages-182995381

 1. Pariz, Francuska

Suočimo se s istinom – Parizu je potrebna ljubav, naročito nakon svega lepog što nam je taj grad pružao godinama. Jako nam je žao što parovi otkazuju svoju priliku da provedu vreme u jednom od naših omiljenih gradova, a 2016. će garantovano biti uzbudljivo vreme za Grad svetlosti, dok nam se ponovo vraća u svom punom sjaju. U kom god arondismanu da se nađete, postoji sijaset mogućnosti za dobru hranu ili prenoćište. To je ipak Pariz.

Najbolje vreme za polazak: Jesen i proleće su daleko najbolji za posetu Parizu.

foto: getty images
foto: getty images
 1. San Sebastijan, Španija

Ako vam je bitna hrana, Španija je pravo mesto za vas, a kulinarska scena San Sebastijana je nesumnjivo najbolja u zemlji. Ovo mesto ima isti ,,grad + plaža vajb” kao Barselona, ali sa više aristokratskog nasleđa, što omogućava obilazak starih palata.

Najbolje vreme za polazak: i jesen i proleće i leto imaju svoje jedinstvene čari. Koji god period da odaberete – greške nema!

arosa

 1. Arosa, Švajcarska

Raj za ljubitelje snega, ove padine su možda najbolje i najmagičnije na svetu za vreme praznika. Leti, švajcarske planine su idealne za pešačenje i vožnju bicika, a hrana i vino su izvrsni tokom cele godine.

Najbolje vreme za polazak: Ako vas zanimaju spa centri, leti je lepo, ali za sve koji su ljubitelji skijanja zima je ipak pun pogodak.

foto: getty images
foto: getty images
 1. Šri Lanka

U isto vreme duhovno svetilište i luksuzno odmaralište, Šri Lanka je idealna za one koji traže alternativu Baliju i Maldivima. Glavni grad Kolombo je u sred razvoja, a hoteli pored plaže svetle punim sjajem.

Najbolje vreme za polazak: Dva monsuna godišnje pogode obalu Šri Lanke. Ako idete na istok, najbolje vreme je između aprila i septembra, a ako idete na jug ili zapad potražite karte za bilo kad između decembra i marta.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.