Horoskop otkriva: Zašto vam je teško da volite sebe?!

Kada se udaljite od konvencija koje vam društvo svakodnevo nameće, u četiri zida ostajete sami sa sobom. Samospoznaja je najteža lekcija, koju čini se učimo tokom celog života, pa ipak, još uvek nam je teško da neke svoje osobine prihvatimo i zavolimo se u potpunosti. Neke od tih osobina upravo su one koje sa sobom nosi naš horoskopski znak, a evo šta svaki znak Zodijaka sprečava u nastojanju da sebe u potpunosti prihvati.

OVAN

Takmičarski duh, po kome vas znaju, vaša je velika mana, jer se konstantno poredite sa ljudima iz svog okruženja. Umesto da slavite svoje uspehe i da svoja dostignuća vrednujete prema uloženom radu i trudu, vi se konstantno poredite s drugima i to uglavnom na svoju štetu.

BIK

Kako biste oko sebe stvorili sigurnu sredinu – komfor zonu, neretko ne uspevate da vidite da ste se pretvorili u kontrol-frika. Teško prihvatate da stvari nekad prosto prirodno izmiču kontroli i da je jedino što možete da uradite da se povučete i pustite život da se dogodi – to nije znak vaše slabosti i neuspeha, već vaše zrelosti.

BLIZANCI

Vaš najveći strah je da na pitanje “Šta dalje?” nećete imati odgovor. Činjenica da će se pred vama naći rešenje na koje nemate problem, čini da se osećate nesposobno, zbog čega često ne volite sebe.

RAK

Vaša ljubav prema sebi konstantno zavisi od toga kako vas drugi vide i tretiraju. Ipak, sve dok sami ne počnete da volite sebe i osvestite svoje vrednosti, drugima će biti teško da vas zavole na način na koji vi priželjkujete.

LAV

Za svaki vaš uspeh neophodna vam je potvrda okoline. Ljudima iz vašeg okruženja ponekad je naporna vaša želja da sve fascinirate, jer iako ste centar svog sveta, svet se ne vrti oko vas. Umesto da težite da vas svi vole, naučite da volite sebe bez obzira na sve.

DEVICA
Koliko god drugima vaš perfekcionizam bio težak, zbog njega ste najteži sebi. Imajte to na umu i dajte sebi malo oduška, vaš život jednostavno ne može konstantno biti uređen, a malo haosa ne znači da naposletku sve ipak neće biti kako ste zamislili – zato se opustite i olakšajte sebi.

VAGA

U kriznim situacijama nikako ne uspevate da se zauzmete za sebe, to je ono što vam najviše smeta i čini vas duboko nesrećnim. Morate naučiti da se izborite za svoje mesto pod suncem.

ŠKORPIJA

Čini se da konstantno birate loše okruženje i kada vam ne prijaju stavovi određenih ljudi osećate se loše i ne prihvatate sebe, pokušajte da pravite bolje izbore.

STRELAC

Od silne žurbe da sustignete sledeći cilj i popnete se na viši nivo, često zaboravite da se osvrnete oko sebe i zahvalite se na onome što već imate. Umesto da bežite od sebe, suočite sa sobom i videćete pregršt razloga za sreću i ljubav prema sebi.

JARAC

Toliko ste strogi prema sebi da ne uspevate da vidite svoje uspehe. Smanjite očekivanja i dajte sebi prostora da dišete, samo tako moći ćete da uviditie koliki uspeh zaista postižete.

VODOLIJA

Iako uglavom uživate da budete drugačiji od ostalih, ponekad potajno patite što niste kao ostali svet i u tim trenucima čini vam se da je vaša posebnost upravo ono zbog čega još uvek ne prihvatate sebe.

RIBE

Davite se u odgovornosti koju ste sebi nametnuli. Od očekivanja koje ste pred sebe postavili ponekad ne možete da dišete. Pokušajte sebi da oprostite sitne neuspehe i da spoznate veličinu truda koji ulažete u sve što radite.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.