Vežbe za grudi – Diana Morić

Zdravo, drage moje!

Ove nedelje radimo vežbe za grudi. Da biste lepo i zategnuto izgledale što pre, krenimo odmah. 🙂

Predručenje sa šipkom

Priprema: Stanite u stojeći stav sa stopalima u širini ramena, uzmite šipku zatvorenim nathvatom i naslonite je na telo sa prednje strane (ruke su opružene a dlanovi okrenuti ka telu).

Izvođenje vežbe: Predručite opruženim rukama i podignite šipku do visine ramena. Spustite šipku opruženim rukama do početnog položaja.

Napomena: Leđa su tokom izvođenja vežbe prava.

7Y8A0083

Sklekovi sa medicinkom

Priprema: Postavite se u početni položaj za sklek, dlanovi su na medicinki.

Izvođenje vežbe: Savijajući ruke u laktovima (blago ih šireći), spustite telo prema dole dok grudima ne dodirnete medicinku. Opružite ruke i vratite se u početni položaj.

Sklekovi sa fitnes loptom

Priprema: Postavite se u položaj za sklek, dlanovi su na fitnes lopti.

Izvođenje vežbe: Savijajući ruke u laktovima (blago ih šireći), spustite telo prema dole dok grudima ne dodirnete fitnes loptu. Opružite ruke i vratite se u početni položaj.

7Y8A0073

Razvlačenje bućicama

Poslednja, ali ne i manje važna vežba koja dobro isteže vaša prsa i daje im široki izgled je letenje bućicama. Pošto je to izolacijska vežba, najbolje je da je radite na kraju vaše rutine za prsa, kako vam ne bi oduzela previše snage za potiske koje trebate obaviti. Legnite na pilates loptu, stopala su čvrsto na podu, i u svaku ruku uzmite bućicu i podignite ih prema gore, dlanovima okrenutim prema unutra. Koristeći polukružni pokret spuštate bućice lagano prema dole sa svake strane grudi. Laktovi neka budu savijeni u toku čitavog izvođenja vežbe. Vežbu uvek izvodite s težinama koje vam dozvoljavaju pravilno izvođenje, kako ne bi došlo do povrede ramena.

Za ovu sredu bi to bilo to!

Do sledećeg puta,

vaša Diana.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.