Gej blog – Do koje mere ste spremni na kompromise?

Koliko ste puta napravili kompromis u vezi iz ljubavi, a koliko puta iz straha da ne budete ostavljeni?

Stefan i Miloš su svoju četvorogodišnju vezu  ponosno krunisali zajedničkim životom. Obojica su tek zakoračili u tridesetu, bili su ostvareni u svom poslu i jako srećni sa onim što ih vezuje. Oko sebe su uvek držali uzak krug ljudi.  Slobodno mogu reći za njih da su svojom pojavom ulivali nadu da gej par u Srbiji može da opstane.

Najviši stadium svake gej veze u Srbiji je za sada nažalost zajednički život, a oni su u tome uspeli. Kada su se uselili u svoj stan na Novom Beogradu, za svoje nove komšije su bili samo dva cimera, ali za porodicu su bili ono što zaista jesu, što im je takđe olakšavalo život kroz koji su išli bez opterećenja i stresa.

Moram priznati da su preterano bili kul da bih provodio sa njima svaki dan, ali jednom nedeljno sam mogao da podnesem tu količinu njihove ljubavi i rasipanja nežnosti pred gostima. Uživali su u svojoj vezi i nisu se ustručavali da to pokažu, često su putovali i živeli su zaista, mogu slobodno reći savršenim gej životom u Srbiji.

Nakon izvesnog vremena u strejt zajednici ili braku, dođe trenutak kada se ugasi strast i prestane da radi hemija između dvoje, ako se u međuvremenu ne razvije ništa čvršće ili jače, deca će uvek biti nešto što će povezivati muškarca i ženu.

U gej situaciji to su najčešće trojke!

Petak je te nedelje bio rezervisan za njih. Naoružan strpljenjem za sve što me čeka pred ovim „savršenim“ parom uputio sam se kod njih u goste.

Nakon oficijalnog dela i demonstracije njihove ljubavi u više činova, došao je red da se otvori još jedna flaša vina. Što su se više kikotali, grlili i ljubakali preda mnom, sve sam više padao u depresiju shvatajući da mi je ljubavni status i dalje singl i da je još jedna flaša vina jedina stvar koja me čeka u stanu i sa kojom ću proslaviti petak.

  • Da li bi ti hteo sa mnom i sa Milošem trojku da probamo?

Ničim izazvan, Miloš mi je postavio to pitanje, pred svojim dečkom, koji je nestrpljivo koliko i on čekao moj odgovor.

Šokiran činjenicom da mi se pred očima upravo raspršila iluzija o tome da su Milos i Stefan savršen par, izgubio sam dah kao Keri Bredšo kada ju je Zverka ostavio pred oltarom, ali sam se brzo sabrao.

  • Kakva trojka? Pa vi ste u vezi!

Pomalo osuđivački sam odgovorio, želeći da verujem da su se samo šalili.

  • Pa šta ako smo u vezi, daj ne morališi, to je normalna stvar, moramo malo da osvežimo vezu. Šta misliš šta stalno radimo na putovanjima.

Rekao je Miloš držeći Stefana za ruku.

Nisam znao da li sam tog trenutka bio šokiran što je jedini gej par koji sam poznavao, a kojem bi svi pozavideli, okrenuo leđa monogamiji ili što sam verovao da su ikad imali takvu vezu.

Shvatio sam da je zajednički život ovom paru doneo brojna iskušenja kojima očigledno nisu mogli ili želeli da odole.  ,,Trojke” u gej vezi su mač sa dve oštrice i koliko god neko mislio da takve stvari osvežavaju vezu – vara se!

Pre nego što se vratim na suštinu ove priče moram da naglasim da su ,,trojke” jako rizična stvar po vezu, jer tri energije se retko kada poklope i jedan će uvek biti zapostavljen u ovoj priči. Ukoliko želite da učinite svom dečku, razmislite dobro, jer taj jedan možete biti vi!

Nekoliko dana kasnije čuo sam se Milošem najnormalnije, nismo razmatrali njihovu ponudu, jer je Miloš očigledno imao potrebu da mi kaže nešto drugo, ličnije.

Stefan je taj koji je prvi potencirao na eksperimentima u njihovoj spavaćoj sobi. Miloš je, kao neko kome je očigledno više stalo do njihove veze, pristao na celu priču ne bi li koliko – toliko delovali kao savršen par pred svojim prijateljima.

Iako su možda mislili da će ih seks igrice sa trećom osobom probuditi iz monotonije u koju su zapali, one su ih zapravo  još više udaljile, a da toga nisu ni bili svesni.

Miloš je gušio svoju potrebu da Stefanu prizna da mu treća osoba u spavaćoj sobi ne prija i da ga čini nesigurnim, ali je uprkos tome ubeđivao sebe da  treba da pravi kompromis.

S druge strane, želeći da zadovolji svoje potrebe i fantazije, Stefan nije osetio da njegovom partneru nešto smeta.  A zajedno nisu primetili da se udaljavaju i postaju stranci.

Pored svih onih lepih stvari, kompromis je nešto što i te kako treba da postoji u vezi, ali sam se nakon saznanja da nije sve onako kako izgleda zapitao u sebi koliko sam spreman da idem daleko kako bih održao vezu?

Otvorio sam onu jednu flašu crnog vina koju od šoka nisam mogao da popijem ono veče po povratku od Stefana i Miloša, i po prvi put bio srećan što sam single.

Bio sam srećan što nisam pristajao da budem u vezi sa onima koji su želeli stvari koje mi ne prijaju.

I bio sam srećan što sam odlazio od onih koji nisu želeli da razumeju da postojimo i mi koji verujemo da monogamija postoji i u gej svetu. Da je za ljubav, ali i za dobar seks i dalje dovoljno dvoje!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.