#foodinspo: Nikada nije bilo jednostavnije osetiti ukus Meksika

Naćosi su polako postali velika konkurencija kokicama, koje su uvek izgovor za kasne grickalice, koje tokom leta sebi baš i ne bi trebalo da dopustimo. Ipak, ako već grešimo, hajde da grešimo inovativno. Ovoga puta donosimo recept za Gvakamoli, koji ćete obožavati, a koji će ujedno biti pravo osveženje uz naćose i omogućiti vam unos zdravih namirnica, čak i kada grickate. Uz to, imaćete priliku da osetite pravi, tradicionalni ukus Meksika i izazovete sebe da isprobate još neke recepte iz njihove kuhinje.

@sweetsandlifestyle

Sastojci:

  • Avokado
  • Manja glavica crnog luka
  • Čen belog luka
  • 2-3 čeri paradajza
  • Vrh ljute paprike (po izboru)
  • Limunov sok
  • So i biber

Prirpema:

Avokado izgnječite viljuškom. Dodajte mu sitno iseckan crni i beli luk (količinu po želji) i dobro izmešajte. Ukoliko ste ljubitelj ljutog, iseckajte i malo ljute paprike. Dodajte i što sitnije moguće, iseckan čeri, a potom sve zalijte limunovim sokom. Dodajte so i biber po želji, dobro izmešajte da se smesa sjedini i dobili ste gvakamoli, mnogo bolji od onoga koji se može naći u hipermarketima.

@natashaskitchen

Pakovanje naćosa, gvakamoli, film i dobro društvo su savršena način da uživate u ukusu Meksika i završite svoj dan.

Foto: @thestayathomechef

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.