Filmovi sa gej tematikom koje morate pogledati!

Filmovi sa gej tematikom ne sadrže samo scene seksa. Ovo je jedna od predrasuda koju moram odmah u startu da vam razbijem. Mnoge istinite životne i ljubavne gej priče pretočene su i na veliko platno i to sa odličnom glumačkom ekipom. Ukoliko se u vama probudi radoznalost i poželite da slikovito vidite ljubav između dva muškarca, kao i to sa čime se sve bore, ovo su filmovi sa gej tematikom koji vas, siguran sam, neće ostaviti ravnodušnim.

  • Brokeback mountain

Ovo je drugi film koji sam, nakon “P.S. I love you” odgledao dva puta za redom. Brokeback mountain dobio sam od druga koji nije obraćao pažnju na sadržaj filma. Međutim, on pre svega osvaja zbog perfektno izrežirane priče koja stavlja do znanja da je ljubav sila prirode i da se dešava svima bez obzira na pol ili sredinu u kojoj se nalazite. Ovo je definitivno film koji morate da pogledate bilo da ste gej ili ne, ako ni zbog čega drugog onda zbog legendarnog Hita Ledžera kojem je ovo bila jedna od poslednjih uloga!

  • A home at the end of world

Najiskrenije, ovaj film sam odgledao više puta. Prvi razlog je Kolin Farel, drugi je… takođe on, a treći je odlična priča! Ljubav između dva momka koja datira još iz školskih dana prerasta u nešto još veće i neraskidivo. Uprkos tome, suočava se i sa mnogim stvarima koje onemogućavaju ovoj ljubavi da diše onako kako bi zaista trebalo. Potpisujem da je ovo najlepši film Kolina Farela i jedini u kojem je on pokazao da je zaista dobar glumac.

  • Queer as folk

Ovu seriju odgledao sam sa velikim zakašnjenjem, tačnije jedno deset godina nakom što je objavljena. Ipak, verujem da sam joj se posvetio u pravom trenutku, budući da je ovo serija koja na najverodostojniji način oslikava gej život iz svih uglova. Ova serija je u Americi mnogo doprinela tome da ljudi istinski prihvate različitost. U neverovatnih šest sezona ljubav, kao lajt motiv serije, prolazi kroz razne faze.

  • To wong foo – Thanks for everything

Da li možete junaka akcionih filmova, Veslija Snajpsa i nekada vatrenog holivudskog zavodnika, Patrika Svejzija, da zamislite kao isfeminizirane momke obučene u najlepše haljine??? Ovo je prvi film sa gej tematikom koji sam ikada gledao. Tokom srednje škole došao sam u posed tada, još uvek, aktuelnih VHS kaseta, među kojima je bio i ovaj film. Ohrabrujuć, veseo i izuzetno duhovit sa perfektnom glumačkom ekipom, ovaj film će vam defitinitivno srušiti sve barijere koje ste do sada imali o muškarcima koji se šminkaju i oblače haljine.

  • A single man

Priča o muškarcu koji se suočava sa teškom depresijom i psihičkim stanjem koje ga obuzima nakon što u saobraćajnoj nesreći gubi svog dugogodišnjeg partnera. Priča prati njegov život nakon gubitka sa povremenim flešbekovima koji ga vraćaju u vreme kada je imao ono najbitnije – ljubav. Kolin Firt i Džulijen Mur su se potrudili da prenesu najdublje emocije onog ko je rešen da oseti ovaj film.

  • The Danish girl

Jedna je od najemotivnijih priča koja je urađena u poslednjih nekoliko godina. Film je snimljen po istinitoj ljubavnoj priči. Oskarovac, Edi Redmajn, tumači glavni lik koji promenom pola menja svoj život iz korena, uključujući i odnos sa svojom suprugom koja mu je ujedno i najveća podrška tokom transformacije.

  • Transamerica

Nakon što je konačno dobio svoj termin za promenu pola, glavni lik u ovom filmu saznaje da ima šesnaestogodišnjeg sina o kojem baš u tom trenutku više nema ko da brine, pa ulogu staratelja preuzima glavni lik, koji se svom sinu predstavlja kao drugarica njegove majke. Avanturističko i emotivno putovanje šokiranog i iznenađenog oca koji je od glave do pete obučen kao žena i pomalo problematičnog tinejdžera će vas nasmejati, ali i naučiti mnogo toga u vezi sa prihvatanjem.

  • Looking

Velika polemika je mesecima trajala u vezi sa ovim TV formatom. Iako su prijatelji iz mog okruženja oduševljeni serijom, ja je iskreno nisam razumeo na najbolji način. HBO je želeo da napravi gej verziju serije “Sex i grad”, ali to nije upalilo, barem po mom mišljenju. Međutim, sigurno se pitate zašto se ona uopšte nalazi na ovoj listi, ako već kažem da nisam oduševljen. Zato što serija “Looking” ipak zaslužuje pažnju. Ponovo se pitate zašto!? Zato što kroz dve sezone serije, a onda i kroz film, priča prati nekoliko drugova i njihov način života u San Francisku, jednom od najliberalnijih gradova na svetu! Ne možete ni da pretpostavite šta se sve tamo dešava… Dovoljno, zar ne? Ako zaista to nije dovoljan razlog, onda pogledajte fotografiju levo. Ova tri muškarca zaista su raj i za žene i za muškarce, ma kojeg da su seksualnog opredeljenja. Lepota je lepota, a ova tri momka je zaista imaju.

  • Prayers for Bobby

Ovo je zaista jedan od najpoznatijih gej filmova. Govori o dečaku koji je patrijarhalno vaspitan, a koji se suočava sa otkrivanjem svoje seksualne orijentacije što ga dovodi do ozbiljne borbe sa rigoroznim i religioznim roditeljima koji ne žee da ga prihvate takvog kakav on jeste. Iako je pomalo depresivan i težak, film je vredan gledanja!

  • Latter days

Tinejdžerski film, čija priča spaja dva potpuno različita sveta. Dečko iz ugledne porodice rešen da se posveti veri i drugi dečko koji je, podrazumeva se, sušta suprotnost. Nji dvojica doživljavaju ljubav za koju su, uprkos brojnim preprekama odlučili da se bore.

 

Ako vam se svideo ovaj tekst, svideće vam se i ostali iz ove kategorije. Kliknite ovde!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.