Fashion Rhythm by Kana: oktobarski modni saveti

,,Every day is a fashion show and the world is the runway!”

To što nismo svetski top modeli, ne znači da ne možemo hodati i izgledati kao jedan! Uvek insistiram na isticanju vaše ličnosti: dodajte malo humora, poneki sjajni detalj i eto željenog izgleda. Zamislite da ste deo neke fantastične modne revije, a neka ulica kojom hodate bude vaša modna pista! Ili vaš Instagram profil! Svi već znamo da je ova društvena mreža postala glavna „destinacija“ gde se plasiraju aktuelni modni trendovi, što ni malo ne čudi, jer, kada je u pitanju moda, najvažnija je slika. Fotografija govori više od hiljadu reči, to dobro znamo, pa je najlakše biti inspirisan na osnovu dobre i originalne fotografije. Jesen nam je stigla, polako donosi svoje zlatne i braonkaste boje i jednolične outfite. Međutim, kao osoba koja obožava boje, još uvek koristim lepe i sunčane dane i dajem im svoj kolorit i autentičnost. Moji modni saveti i komadi koje ću vam predložiti će sigurno biti drugačiji od onih kakve ste navikli da gledate i susrećete; mogu vam se svideti ili ne svideti, ali ubeđena sam da na njih nećete ostati ravnodušni. Pa, da zaplešemo u mom modnom ritmu!

01

  • Promenljivi jesenji dani, u kojima se sunce smenjuje sa tmurnim kišnim oblacima, svima nama zadaju muke oko oblačenja. Pravo rešenje su lagani kišni mantili, različitih krojeva, dužina i boja. Moj favorit je svakako onaj u fluorescentno zelenoj boji, koji odlično pristaje kako uz jednolične, tako i uz vesele boje. Ono što ga čini jedinstvenim su providni detalji na rukavima i ispod struka. Ovakav mantil je ,,must have” za dane koji su pred nama!

02

  • Moje omiljene kombinacije su one koje nazivam „spojiti nespojivo“. Jedna od takvih je spoj žute i oranž boje, a na sve to hrabro dodajem print sa dominantno crvenom bojom. Mnogi bi rekli da sve ovo baš i ne ide, ali tu smo da ih demantujemo. Jedna ovakva poslovna kombinacija u vidu sakoa i pantalona svakako neće proći nezapaženo, posebno ako sa njom iskombinujete fantastične oxford cipele bez pertli.

03

  • U vreme kada je uniformisanost uzela maha i kada svi liče jedni na druge, prednost dajem unikatnim i personalizovanim komadima, koji su prosto osvojili moje srce. Ovog puta donosim vam jedinstven komad: personalizovanu jaknu, koja je zaista slatkasta i posebna, sa perjem i zanimljivim detaljima i natpisima. Radi se o unikatnom komadu, i zaista sam oduševljena količinom drugačijeg koja je evidentna samim pogledom na ovaj komad, kao i energijom koja je uložena u proces njene izrade! Jakna odlično pristaje kako uz sportske odevne kombinacije, tako i uz malo elegantnije.

04

  • Kada već govorim o personalizovanim komadima, moram pomenuti i personalizovane detalje, u kojima se, po mom mišljenju, krije ključ svakog dobrog i šik stila. S druge strane, detalji su odlični za razbijanje tamnijih kombinacija, kao što možete videti iz mog predloga. Dominantno crn outfit razbili su tirkizno plavi detalji kao što su kruna i torba, ali i šarene dokolenice. Koji god od ovih detalja izabrali kao onaj koji najviše ide uz vas i vaša razmišljanja, nećete pogrešiti!

05

  • Na kraju, nezaobilazni komad za oktobarske dane je i midi suknja. Midi suknja spada u najženstveniji komad garderobe koji u pravoj meri otkriva seksipil svake dame, ali i neodoljivu romantičnost. Suknje midi dužine, do ispod kolena, savršen su izbor za žene koje vole eleganciju. Ovakvi modeli izdužuju figuru i ne stoje samo visokim, vitkim i dugonogim damama, što potvrđuje stajling nekih poznatih džepnih Venera, poput Viktorije Bekam, Mire Dume i Sare Džesike Parker.

Kana Tomašević – Biografija

slika-uz-biografiju

Kao misao koja me opisuje, mogu citirati Bukovskog i njegovu čuvenu:  „Oni su se smejali meni jer sam drugačiji, a ja sam se smejao njima jer su svi isti.“ Od svog rođenja i prvih koraka, trudila sam se da budem drugačija, originalna, svoja. To nekako i ide uz mene i neobicno ime koje nosim, a koje sam dobila po svojoj prababi Ikani. Ikana je bila posebna žena, vlasnica prve cetinjske kafane, žena koja je u to vreme bila inovator i svedok da žena može uspeti u poslu koji je u startu definisan kao „muški“. Kao Ikana nekad, tako se ja danas trudim da budem samostalna i uspešna žena, koja zna šta hoće i vredno radi na svom cilju. Poslovno se još uvek dokazujem, diplomirani sam ekonomista i bavim se finansijama, a u modni svet ulazim kao neko ko izuzetno voli modu. Tome dovoljno govori u prilog činjenica da sam na Ekonomskom fakultetu diplomirala sa tezom „Modni marketnig sa osvrtom na Louis Vuitton kompaniju“. Moj posao u finansijama je izuzetno odgovoran i stresan, obzirom da pokrivam poziciju Načelnice direkcije u Ministarstvu finansija, ali mi isto tako pruža i određenu sigurnost i status u društvu. Međutim, kako je moda oduvek bila ono što me ispunjava, pre nekih, otprilike 4 meseca, odlučila sam da se oprobam i kao modni bloger i da, pored dosta odgovornog i dinamičnog posla, na ovaj način uplivam u modne vode. Jednostavno, moj moderan duh je tražio neku savremenu delatnost, a moda je bila logičan izbor, obzirom na moju višegodišnju ljubav prema njoj. Rubrika koju vodim na modnom portalu Chiwelook je simbolično nazvana Lady Boss, i celu priču kao i stajlinge, sama sam osmislila. Kako joj i samo ime kaže, namenjena je poslovnom, office stilu. Međutim, ovo je sasvim sigurno poslovni stajling drugačiji od onog kakav ste navikli da gledate i susrećete. Takođe, kroz rubriku  želim razbiti glavnu predrasudu našeg društva i pokazati čitaocima da za dobar stil nije potrebno imati puno novca, na način što ćete imati priliku da vidite kako skupe komade, tako i iste ili slične komade koji su priuštivi za većinu crnogorskih žena. Ovo ujedno vidim kao i poentu cele svoje modne priče.

Kako je moja originalnost naišla na dosta dobar prijem, imala sam priliku da gostujem na mnogim televizijama (RTCG, TV 777, Atlas), kao i da budem gost štampanih medija („Gracija“). Osim toga, kroz modno blogovanje imala sam priliku da sarađujem sa crnogorskim dizajnerima kao što su Ines Piperović, koja mi je ujedno veliki prijatelj i podrška (Cattnes Couture), Nataša Pejović, Lazar Ilić, Dejana Lukić, ali i inostranim brendovima poput Liu Jo, Twin Set, MAX&Co, Gizia. Nezaobilazne u cijeloj priči su i saradnje sa mojim prijateljicama Milicom i Sanjom (My Dream Atelier) ali i Snežom Karović, poznatom šminkerkom i takođe mojom velikom prijateljicom. Moj modni rad nedavno je krunisan i učešćem u reality programu Adria’s Top Model, prvom ovakvom programu na našim prostorima. Radi se o projektu koji se snima u Crnoj Gori, nakon čega sledi emitovanje kroz Pink TV širom Balkana i u dijaspori.  Pored toga što će biti izabrana lepotica koja će nas predstavljati u svetu, emisija istovremeno nudi publici kvalitet reality serije koji do sada na Balkanu nije bio viđen. Uz to, cilj programa je da zadovolji sve ukuse lepote, kroz jednu vrstu lepote koja je večno u trendu: prirodne i ženstvene. Na projektu sam imala priliku da sarađujem sa Tatjanom Bašević, koja je vrhunski top model, autor i producent celog projekta, Boškom Jakovljevićem, kojeg nije potrebno posebno predstavljati, i Dušanom Petrovićem, perspektivnim mladim fotografom koji radi sa najvećim estradnim zvezdama i svetskim modnim blogerima. Od svih njih sam naučila ponešto i stekla jedno, za mene zaista vredno iskustvo.

Instagram: @kana_tomasevic

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.