Evo zašto je Hogvorts najmagičnije mesto za vreme praznika

Škola možda ne zvuči kao idealno mesto na kome možete provesti praznike, ali ako govorimo o Hogvortsu, školi za čarobnjake i veštice iz kultnih knjiga i filmova o Hari Poteru, onda ona to svakako jeste. Svi obožavatelji ovog lika znaju: Hogvorts je najdivnije mesto za vreme praznika.

Zima je već sama po sebi magična, a uvek se desi da sa sobom donese očaravajuće i misteriozne dogodovštine u već začaranu školu. Kada ste čitali knjigu ili gledali filmove, setite se koliko je Hari tamo uživao i osećao se kao kod kuće – pogotovo za Božić. Ostavio je za sobom užasna porodična okupljanja sa Darslijevima i otkrio čitav novi svet Božićnih radosti.

Kako se semestar privodio kraju i kako studenti počnu da razmišljaju o praznicima, tako se Hogvorts pretvara u zimsku zemlju čuda. Ne verujemo da bi uopšte bilo moguće mrzeti ovu školu tada, jer sve – od spoljašnjosti pa do hrane – poprima prazničnu notu. Nažalost, nismo u prilici da budemo u Hogvortsu za vreme praznika, ali ako volite ovo doba godine (i Hari Potera!), uvek možete ponovo pogledati ili pročitati kako je to ova škola izgledala kada nastupi Božić.

Do tada, u duhu predivnih dana koji dolaze, MCT vas vodi kroz magičnu okolinu, dvorane i začarane prostorije ove škole i izdvaja one trenutke kada je praznično raspoloženje bilo u svom punom sjaju. Krenimo!

Velika dvorana

hp

Dekoracije u učionicama

hp2

Impozantne Božićne jelke

hp3

Dvorana za vreme svečanog bala

hp5

Obližnje selo Hogsmid

hp4

Naravno, nikako ne smemo ispustiti ni…

Praznične gozbe

hp6

Kao ni momenat kada je Hari za Božićni poklon dobio nevidljivi ogrtač!

hp7

Ne znamo za vas, ali mi posle ovoga imamo neopisivu želju za jednim Hari Poter maratonom, a i već smo naglasile da su nama ovi filmovi jedna od naznaka da nam praznici stižu! Prepustite se magičnoj euforiji i krenite putem Dečaka koji je preživeo. 🙂

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.