Francuski tost – savršen doručak za sve sladokusce, posebno ako tradicionalnom receptu dodamo par sitnih izmena i učinimo ga zdravim.
Ukoliko beli hleb zamenite hlebom od celovitog zrna, a celo jaje, belancetom, već ste umnogome preobrazili tradicionalni francuski doručak.

Sve što vam je potrebno:
6 parčića zdravijeg i manje kaloričnog hleba
2-3 belanca
100g bobičastog voća
Priprema:
Hleb stavite direkno u blago pouljen tiganj, a zatim ga prelite belancetom. Nakon što se belance sjedini sa hlebom, stegne i dobije bledo žućkastu boju, okrenite hleb u tiganju.

Kada je francuski tost gotov servirajte dve kriške na tanjir i pospite ih bobičastim voćem po želji.
Ovaj recept ima mnogo manje šećera i kalorija od tradicionalnog i znatno je bogatiji proteinima, što ovaj doručak čini idealnim za zdrav početak dana.
Ako ste već ušli u mood treniranja i zdravih obroka, ovo je idealan recept za vas.
Još zanimljivih recepata pročitajte OVDE!
Autor: T. P.
Foto: @thealmondeater