DIY: Kako da napravite svoje vrećice čaja?

Pored kućne izolacije i pojačane brige za sopstveno, ali i zdravlje naših najbližih, stigli su i nešto hladniji dani, pa sve češće počastimo sebe šoljicom omiljenog čaja. Međutim, iako zanimljivih ukusa i intenzivnijih mirisa, kupovni čajevi nisu ni približno puni benefita, koje prirodni, sušeni čaj može da obezbedi našem organizmu.

Kako sada napokon imamo dovoljno vremena da se posvetimo sebi, a ponekad nam nedostaje i po koja kreativna ideja, odlučile smo da sa vama podelimo kako da napravite svoje vrećice za čaj, u koje ćete staviti omiljeni, prirodni sušeni čaj, koji vam je poslala baka, ili ste ga sami kupili u obližnjoj zdravoj hrani.

#1. Kupite male čajne vrećice, koje takođe možete naći u zdravoj hrani. One izgledaju potpuno isto kao kupovne vrećice, samo su sa gornje strane otvorene.

#2. Napunite vrećice omiljenim čajem i to u svaku sipajte po jednu kafenu kašičicu čaja.

#3. Ako imate vremena i želite da sebi napravite potpuni ugođaj, ištampajte malene porukice, koje ćete zakačiti na končić, koji će vireti iz vaše šolje. Porukice mogu biti kratke i jednostavne, ali sa posebnim smislom. Zalepite ih za končić lepkom za papir i sačekajte da se osuše.

#4. Kesice s vrha zatvorite, kako čaj ne bi ispadao, zatim za njih prislonite drugi kraj končića i zajedno sve zaheftajte heftalicom, kako biste bili sigurni da će čaj ostati u kesici.

Ne zaboravite da čaj u šolji ne bi trebalo da odstoji duže od 7-8 minuta, nakon čega je vreme da izvadite kesicu i uživate u svom toplom napitku.

Za danas je poruka dana. #ostanikodkuće i budi svoj i svačiji heroj!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.