Budi ratnik svetlosti!

Niko nije savršen. To je nešto što smo svi navikli da čujemo. Čula sam (i rekla) to mnogo puta i kao da me uhvati grč svaki put kada se to desi.

U mojoj duši, u dubini srca znam da su svi savršeni. Znam da smo svi jedno i da smo svi rođeni savršeni. Da, usput izgubimo sebe, tražimo i oporavljamo se. Ponekad u delovima, a ponekad povratimo i više nego što smo izgubili. Ipak, izreka da niko nije savršen me ispunjava nadom. Volim ovu frazu, jer mi daje slobodu da prihvatim sebe – sa svim svojim ,,nesavršenostima“.

Dakle, moj prijatelj Niko JESTE savršen, na kraju krajeva!

Svi mi imamo mračne trenutke. Svi mi imamo trenutke kada radimo stvari za koje znamo da nisu usklađene sa našim unutrašnjim bićem i osećamo se užasno zbog toga što ih činimo. Kako ja to vidim, kad se osećam loše – to je znak da nisam najbolja ja. Nešto nije uravnoteženo.

Imala sam ,,poteškoće“ sa nekim od svojih problema. Promene koje ja jednostavno nisam bila u stanju da napravim, činilo se. Znam da sam ja kreator svog života, znam da sam ja odgovorna za sebe, a ipak sam se osećala prilično neuspešno u jednom aspektu života i počela sam da analiziram zašto je to tako i zaista sam radila na tome da razumem svoju psihu u nadi da ću poboljšati sebe i postići ovaj cilj.

Tokom moje analize otkrila sam koja su moja uverenja i jednom kada sam ih i otkrila, shvatila sam da su moji postupci išli protiv njih. Radila sam protiv sebe sve vreme. Nije ni čudo što nisam manifestovala svoju nameru… još! Dakle, danas se oslobađam i živim od radosti, zahvalnosti i velikodušnosti. I da, ljudi koji me poznaju reći će da je već tako, ali ipak… Znam da imam mnogo više sebe da dam. Znam da sam mnogo veća u suštini, nego što sam u ovom trenutku. Čekala sam da se promena desi da bih kompletirala sebe, a sada zaista vidim ja moram da budem ja – kompletno, bez sputavanja – da bi se promena desila.

15749487_10154860722379419_1341897436_n
foto: srecnaplanetashop

SADA je pravo vreme. Budi ono što želiš da postaneš – odmah! Budi neko ko želiš da budeš – sada! Nagrade, promene, pomaci koje želite da napravite će doći onda kada se budete osećali dobro zbog toga ko ste. U mom primeru, zaista sam osećala da sam bila najbolja, dajući sebe gde god sam mogla… Ali imam mnogo više da dam – fizički, mentalno, emotivno, duhovno, sebi i, što je najvažnije, drugima i našoj lepoj planeti.

Otkrila sam da sam najviše videla rezultate onda kada sam ,,živela od davanja“. Videla sam rezultate onda kada je moj glavni fokus i cilj bio kako da najbolje služim drugima i našoj planeti – ne sebi. Kada sam bila u ovom stadijumu, sve stvari su se dogodile lako i brzo.

Dakle, ponovo kažem: DAJTE. Dajte sebe. Služite drugima. TO je naša svrha na ovoj planeti. To je ono što će ispuniti vaše srce radošću i ljubavlju. Ja znam da sam zaista otvorila kapije (koje sam ja zatvorila), našla sam ključ od vrata (koja sam ja zaključala) i znam da će se moje želje uliti u moje postojanje čak i više nego ranije.

A za one od vas koji tamo mislite: ,,Ali ja nemam šta da dam! Jedva mogu da priuštim i sebi da radim ono što želim!“ Ja kažem: Pravi ratnik daje čak i onda kada misli da nema šta da da. Onda kada on oseća da ne postoji ništa što može dati – TADA mora biti najdarežljiviji, da bi se ponovo popeo na planinu. TO je ono što čini pravog ratnika.

Za sada, ostavljam vas sa odlomkom iz knjige Paola Koelja ,,Priručnik za ratnika svetlosti“:

Svaki ratnik svetlosti je osećao strah od odlaska u bitku.

Svaki ratnik svetlosti je, u nekom trenutku prošlosti, slagao ili izdao nekoga.

Svaki ratnik svetlosti ima utaban put koji nije bio njegov.

Svaki ratnik svetlosti je patio zbog najtrivijalnijih razloga.

Svaki ratnik svetlosti je, bar jednom, verovao da on nije ratnik svetlosti.

Svaki ratnik svetlosti nije uspeo u svojim duhovnim dužnostima.

Svaki ratnik svetlosti je rekao ,,da“ kada je hteo da kaže ,,ne“.

Svaki ratnik svetlosti je povredio nekoga koga je voleo.

Zato je on ratnik svetlosti, jer je prošao kroz sve ovo, a ipak nikada nije izgubio nadu da će biti bolji nego što jeste.

U redu je! Diši.

Niko nije savršen!

Dana Karić

921158_10151525219153337_1857645181_o

Još mnoštvo inspirativnih tekstova, a i recepata, možete pronaći u Daninoj knjizi Srećna planeta – recepti za život, koju možete kupiti u prodavnici Srećna planeta! Saznajte više na Instagram profilu @srecnaplanetashop.

instagram: @srecnaplaneta, @danakaric, @srecnaplanetashop
facebook: Srećna Planeta
glavna slika: Nevena Milovanovic (@nensigrejs)

Komentari 1

  1. Izabela
    Reply

    Fenomenalno, iskreno, “ogoljeno”…hvala draga Dano!

    19 Januar, 2017

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.