Bez izgovora i tokom leta: Vežbe u vodi koje dovode telo do perfekcije

Mnogima od nas glavna preokupacija tokom proteklih nekoliko meseci, bila je redukovana ishrana, kao i treninzi visokog intenziteta, kako bi svoje telo doveli u formu i zablistali u bikiniju, za vreme željno iščekivanih godišnjih odmora. Međutim, postignute rezultate potrebno je i zadržati, pa bi trebalo da barem 3 puta nedeljno trenirate i tokom odmora, posebno što vežbe u vodi, važe za one visogok intenziteta i brzog učinka.

Prednost vežbanja na bazenu ili u moru, upravo je u vodi koja okružuje vaše telo, stvara otpor i na taj način povećava intenzitet izvedenih vežbi. Kombinacija plivanja i vežbi u vodi izvajaće vaše telo do perfekcije i pomoći će vam da sagorite masne naslage, koje su se zadržale i nakon vaših svakodnevnih treninga.

Kako bismo vas dodatno motivisali da budete aktivni i tokom letovanja, pripremili smo za vas mini plan treniranja u vodi, koji možete isprobati dok ste na moru i odlučiti koliko često želite da ga praktikujete.

Zagrevanje

Uđite u vodu i prilagodite se temperaturi. Zatim šetajte kroz vodu 1 minut i džogirajte 2 minuta. Ponovite obe radnje 2-3 puta, dok telo ne bude spremno za intenzivan trening.

Prva serija vežbi

Podižite kolena visoko prema grudima i ponavljajte ovu vežbu oko 30 sekundi. Zatim 30 sekundi pokušajte da šutirate visoko, kroz vodu. Zatim pravite skokove iz pozicije čučnja, takođe 30 sekundi. Minut hodanja kroz vodu i pauza od dvadeset sekundi.

U zavisnosti od željenih rezultata poželjno je da svaku seriju ponovite i po 2 – 3 puta.

Druga serija

Prsno plivanje u trajanju od jednog minuta. Zatim 30 sekundi skokova iz pozicije čučnja. Zatim minut plivanja stilom po želji. Minut hodanja kroz vodu, pa napravite pauzu od 15 sekundi. Nakon pauze, seriju ponovite još 2 do 3 puta.

Treća serija

Izvodite brze čučnjeve u trajanju od jedne minute, zatim 30 sekunti vodenog sprinta, 30 sekundi trčite unazad. Izvodite skokove iz pozicije čučnja u trajanju od 30 sekundi. Hodajte po vodi 1 minut, a zatim se odmorite 15 – 20 sekundi, pre nego što ponovite seriju.

Naravno, važno je da osluškujete svoje telo i vežbanje prilagodite svojoj kondiciji. Ako su vam intervali od minut vežbanja dugi, počnite sa intervalom od 30 sekundi. Napravite pauze koje vama odgovaraju i naravno ponavljajte serije u odnosu na vaše mogućnosti. Bitno je da budete uporni, ali i da se osećate dobro u svojoj koži i rezultati neće izostati.

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.