Igrajmo se školice!

Nepristupačnost neformalnog obrazovanja i ujedno nedovoljna informisanost o potrebi za njim je problem koji se često javlja među učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije.

Upravo iz tih razloga, studentska organizacija AIESEC je organizovala projekat ,,Pokreni svoju budućnost.” Cilj projekta je da se učenicima osnovnih i srednih škola podigne svest o neformalnom obrazovanju i podstakne ih da ulažu u sebe i šire svoje znanje i vidike.

Projekat je realizovan u dve škole: Obrazovni sistem ,,Kosta Cukić” i ,,Četrnaesta beogradska gimnazija”. Kako smo svesni da  put do svakog novog uspeha počinje u dobrom društvu, odlučili smo da ovo druženje bude zasnovano na usvajanju novih znanja i njihovom deljenju. Rešili smo da se ,,Igramo školice”!

Naši praktikanti iz  Italije, Grčke, Turske i Tunisa su držali jezičke radionice koje imaju za cilj upoznavanje kulture iz koje inostrani student volonter dolazi, ali i stvaranje želje za učenjem novog jezika. Takođe, održane su i radionice za ,,meke” veštine sa fokusom na praktičnu primenu stečenih znanja.
Kroz timski rad, internacionalno okruženje i kreativne radionice koje pokrivaju ključne teme, našim ,,đacima” se ukazala  prilika da razviju komunikacione i liderske veštine i prošire mrežu prijatelja.

12970550_10207644280603382_1420016987_o

Naučili smo zajedno da ništa nije važnije nego rasti, razvijati se i ulagati u sebe. Postali smo svesni toga da nikada ne treba zaboraviti da gde je volja tu je i način. Naučili smo, i mi stariji, dosta od njih!
I baš zato, prošlonedeljni talon su odneli naši učenci, naša deca.

Nismo se bunili. 

Jer, deca uvek znaju!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.