3 navike koje smo poneli iz loših emotivnih odnosa

Svi smo barem jednom bili u toksičnoj vezi, pitanje je samo kada smo uvideli da je reč o odnosu, koji nas iscrpljuje. Toksične veze neretko nas mogu iscrpeti, ali i promeniti, kada iz njih izađemo.

Iz takvih odnosa neretko ponesemo mnoštvo lekcija, ali i loših navika. Postoji niz “nus pojava” toksične veze, koje čak i posle raskida ostavljaju trajne posledice na naše ponašanje, a ovo su neke od njih:

View this post on Instagram

@be__classy__

A post shared by New York Lifestyle ❗️ (@newyork_lifestyle__) on

#Nepoverenje

Posle veze koja vas je u svakom smislu iscrpela, postajete nepoverljivi ne samo prema potencijalnom, sledećem partneru, već i prema sebi. Jasno, neko vas je povredio, ali novu vezu ne možete graditi na nepoverljivosti. Poverenje je osnov svakog odnosa i ako želite nekome da pružite šansu, morate zaboraviti prošlost i verovati u sebe, ali i osobu koja stoji na vratima vašeg srca,

#Plašite se da kažete šta vas muči

Različitosti i nerazumevanje bili su kamen spoticanja vaše poslednje veze. Ipak, to ne znači da treba da živite u strahu da u novom odnosu kažete svoje mišljenje ili svoj stav. Ako gradite nov odnos po uzoru na stari, jasno vam je da se neće dobro završiti, zato od početka budite iskreni i otvoreni za razgovor.

#Sve merite na kašičicu

Ako je iza vas toksična veza, još uvek živite u strahu da ne budete povređeni. Upravo zbog toga, novi odnos započinjete po metodu, kako ti meni, tako ja tebi, a to je velika greška. Morate se boriti protiv ove navike, jer je prava ljubav sve, samo ne merenje na kantar.

View this post on Instagram

Sunday’s mood!

A post shared by New York Lifestyle ❗️ (@newyork_lifestyle__) on

Kada upoznate novu osobu, morate dati sve od sebe da verujete, da se pustite i da prethodno iskustvo ostavite iza sebe. Ne samo da ste zaslužili da nastavite dalje, već ste možda sreli osobu, koja je dragocena i neće vas povrediti, pa joj treba dati šansu.

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.